Apua muutokseen - Muutos.net

10 ajatusta aiheesta “Apua muutokseen”

 1. Itselleni oikeastaan suurin yksittäinen asia, joka on auttanut painonpudotuksessa (nuorena, pudotettavaa oli tuolloin n. 40 kg), oli LAKATA LAIHDUTTAMASTA ja ruveta syömään. Koska jos laihduttaa koko ajan, tulee vain miettineeksi, mitä kaikkea EI saa syödä. Ja jos sitten syökin jotain "kiellettyä", niin silloinhan laihdutuskuuri meni mönkään ja oikeastaan kannattaakin syödä kaikkea muutakin - katsos kun huomenna/maanantaina kun taas pitää laihduttaa, ei saa enää syödä mitään hyvää... Tällä ajattelulla ajoin itseni melkoiseen ahmimiskierteeseen. Sitä paitsi jos ei laihduta, voi syödä ns. oikeaa ruokaa ihan kunnon annokset - ja hupsista, makea ei houkuttelekaan enää yhtään niin paljon.
  No, tuosta hurjasta painonpudotuksesta on yli 20 v. aikaa, mutta paino on lähtenyt uuteen nousuun (vajaa 10 kg) vasta nyt keski-iän kynnyksellä. Syytkin melko hyvin tiedossa, tosin on pari ahaa-elämystäkin näiden luentojen myötä tullut. ☺️

 2. Eira Toivanen

  Minulle tämä korona-aika on sopiva muutosvalmennuksen aloittamiseen. Ystävien tapaamiset, kaupungin senioripalvelut ja kulttuuritapahtumat ovat tauolla. Nyt muutosvalmennukseen on aikaa ja elämään tulee mielekästä sisältöä. Liikuntabonusten ohjeilla on helppo jatkaa liikuntaa ja kohottaa kuntoa.

 3. Pirjo Aaltonen

  Hei ... OLen väsynyt tähän korona aikaan. En ole päässyt mihinkään normaaliin toimintaa, elämään. Uimahalli on suljettu .
  Kaaikki henkiset virikkeeneni ovat nollassa. Haluaisin lopettaa tämän Muutos ohjelman, kun en jaksa seuratas sitä. terv Pirjo Aaltonen

  1. Jaana Mattila

   Moi Pirjo, Ei ihme että olet väsynyt, poikkeustilanne on kestänyt niin kauan. Itsekin kaipaan niitä pieniä tavallisia juttuja kavereiden kanssa, joita nyt korona-aikaan on kovin vähän. Huomasitko, että kirjastosta voi varata/tilata ja noutaa luettavaa, jos vain jaksaa? Virikkeiden osalta olen löytänyt joitakin internetin kautta tarjolla olevia maksuttomia koulutuksia, ja tietysti käynyt kävelyillä, mieluiten valoisaan aikaan. Lähetän sinulle lämpöisiä ajatuksia, ja toivotan voimia ja jaksamista! T. toinen kurssilainen Jaana

  2. Tarja Mäenpää

   hei Pirjo,
   Minä koenkin niin että tämä muutosvalmennus osuu hyvään kohtaan juuri siitä syystä ettei mikään ole kuin ennen. Olen etätöissä ja voin vaikuttaa täysin omaan ruokailuuni. Työpaikan herkkupöytää ei ole. Uimahalli on kiinni ja kuntojumppaan on vaikeaa mennä, mutta huomasin että youtubesta saa bodypumppia, tanssia ym ilmaiseksi. Ei tarvitse maksaa, Tein vuoden etäjumppia kotona sen takia että olin maksanut vuoden maksun etukäteen. Ajatuksella ettei raha mene hukkaan. Ja niin tekemisestä tuli tapa vaikka saankin nyt toistaa itselleni että teen tätä itseni vuoksi - en sitä varten että olen maksanut siitä 65 euroa kuukaudessa.
   Päätit mitä päätit mutta muista syödä monipuolisesti, sillä ravintorikas ruoka saa kehon voimaan hyvin. terv. Tarja tammikuussa 2021 aloittanut

  3. Helena Vuorinen

   Hei Pirjo
   Minullakin kaikki jutut koronan takia jäähyööä ja muutenkin kun on astmaa ym joka vaikeuttaa liikkumista ym.
   Ei ole ketään joka soittelis tai viestittelis ym.. Ihan yksin.
   Nyt vain yritetään tsempata ja ajatella positiivisesti vaikka hankalaa on täytyy myöntää. Joulukin tulee ja ruokia suunnittelen. Ei tule kukaan kaveriksi syömään ym..
   Tää muutos antaa minulle jotain, ainakin kiva kuunnella luentoja. Paino nousee yksinolon stressistä, mut saa nousta jos ei tipu. No makeat ei ole mun huttu eikä hampurilaiset ym.. Kasvikset mun juttu. Ja niin tää tylsistyminen..
   Tsemppiä

Vastaa