MuutosKlinikka #1: Voiko kasviksia syödä liikaa? - Muutos.net

MuutosKlinikka #1: Voiko kasviksia syödä liikaa?

VVV (viisi vastausta viideltä) on nyt MuutosKlinikka. Paneudumme aina yhteen kysymykseen tai aiheeseen pari kertaa viikossa julkaistujen jaksojen myötä. Haluamme käsitellä niitä aiheita, jotka koskettavat sinua, joten ota sinäkin osaa keskusteluun!

Haluaisitko oman kysymyksesi käsiteltäväksi? Lähetä ehdotuksesi täältä.

MuutosKlinikka #1: Voiko kasviksia syödä liikaa?

Voiko kasviksia syödä liikaa? Olen syönyt niitä helposti kilon, joskus ylikin päivässä. Mikä on yläraja vihanneksille ja kasviksille, jos haluaa pudottaa painoa? Hedelmille onkin vähän vedetty rajaa ja se on selkää, mutta miten marjat?

Kasvisten syönnille ei ole annettu mitään ylärajaa. Kasvikset ovat terveellisen ruokavalion perusta ja tukevat painonpudotusta, eli niitä saa ja tulisikin syödä reilusta mutta kuten kaikessa niin kohtuus kaikessa.

Kasvikset täyttävät hyvin vatsaa ja jos kasviksia syö reilusti yli kilon päivässä, niin tämä voi aiheuttaa sen ettei ruokavalioon mahdu juurikaan mitään muuta tarpeellista. Tämä voi sitten johtaa yksipuoliseen ja liian kevyeeseen ruokavalioon.Kasvisten suositus on 500 g, mutta paljon on puhetta olisiko kuitenkin terveyshyötyjen kannalta parempi syödä 800 g ellei jopa kilo.

Jos kilo päivässä tulee helposti ja muutenkin ruokavalio on kasvispainotteinen, niin ei tämä haittaa kunhan vaan huolehtii, että myös proteiineja, hyviä rasvahappoja ja muita laadukkaita hiilihydraatteja kertyy riittävästi.

Marjoja olisi hyvä syödä noin pari desilitraa eli noin 100 grammaa päivässä, jotta niistä saa terveyshyödyt jä ja kannattaa vaihdella eri lajeja, jolloin takaa parhaimmat terveyshyödyt.

Miten sinulla onnistuu riittävä kasvisten saanti? Maistuvatko salaatit tai smoothiet? Tai piilotatko kenties kasviksia ruokien sekaan raasteina?

Jaa vinkkisi ja ota osaa keskusteluun 

2 ajatusta aiheesta “MuutosKlinikka #1: Voiko kasviksia syödä liikaa?”

  1. Maija Aatelo

    Puoli kiloa tulee tosi vähästä, esim. kupillinen marjoja, 1 tomaatti, 1 sipuli, 1 peruna, 1 appelsiini tai muu hedelmä. En osaa kuvitella, että tuo riittäisi päivän mittaan mihinkään.
    Syön itse usein illalla raakaa porkkanaa. En raasteena, vaan kunnolla pureksien. Parista porkkanasta tulee helposti 300-400 g ja vatsa täyttyy tosi vähillä kaloreilla.

Vastaa