[MuutosKlinikka #17] Moni valmennuksen asia on ennestään tuttu. Milloin tulee jotain uutta? - Muutos.net

[MuutosKlinikka #17] Moni valmennuksen asia on ennestään tuttu. Milloin tulee jotain uutta?

VVV (viisi vastausta viideltä) on nyt MuutosKlinikka. Paneudumme aina yhteen kysymykseen tai aiheeseen pari kertaa viikossa julkaistujen jaksojen myötä.

Haluaisitko oman kysymyksesi käsiteltäväksi? Lähetä ehdotuksesi täältä.

[MuutosKlinikka #17] Moni valmennuksen asia on ennestään tuttu. Milloin tulee jotain uutta?

Olennaisempi kysymys usein on, että toteutatko jo kaikkea tietämääsi.

Aluksi on syytä käydä läpi nykytilanne ja tavoitteet.
Perusteiden mestarillinen hallinta ja säännöllinen tekeminen ovat kaiken keskiössä. On mahdollista muutamassa tunnissa lukea kirja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Kirjan lukeminen ja asioista tietoisena oleminen on kuitenkin eri asia kuin sisäistäminen ja tiedon mukaan eläminen. On mahdollista lukea kirja polkupyörällä ajamisesta, mutta ennen kuin alat harjoitella sitä konkreettisesti ajamalla pyörää, se tieto on vain ajatuksen tasolla. Tehdään oikeita ja omaan tilanteeseen olennaisia tekoja säännöllisesti, jotka vievät kohti itselle asettamaa tavoitetilaa.

On myös hyvä muistaa, että viikottaisten materiaalien läpikäynti on tavallaan se “pienin ja helpoin” osa kestävää elämäntapamuutosta.

 • Mitä haluan saavuttaa valmennuksen avulla?
 • Mitä asioita minun tulee huomioida nykytilanteessa? (esim. terveydentila, ruokarajoitukset, käykö keho esimerkiksi säästöliekillä?)
 • Missä vaiheessa valmennusta olen?
 • Millä tasolla tähän saakka tulleet asiat ovat osa säännöllistä tekemistä?
 • tuodaan uusia näkökulmia
 • Millä lailla olen aikaisemmin koittanut ratkaista tilannetta? Miksi se ei ole tuonut kestäviä tuloksia?
 • Mikä on mielestäni suurin haasteeni? Onko jotain mitä voisin tehdä, mutta en tee?
 • Pohjimmiltaan tässä on kyse varsin yksinkertaisista päivittäisistä valinnoista ja teoista. Kokonaisuuden hahmottaminen on kuitenkin monesti haastavaa
 • Miten soveltaa tietoa itseensä, mikä on itselleni valmennettavana olennaista?

Onnistumisen kannalta on olennaista hahmottaa, että missä kohtaa olet tällä hetkellä omalla hyvinvoinnin polullasi, sekä minne olet menossa. Muutos-valmennus auttaa sinua jalkauttamaan tiedon käytännön teoiksi arjen lomassa 🙂

10 ajatusta aiheesta “[MuutosKlinikka #17] Moni valmennuksen asia on ennestään tuttu. Milloin tulee jotain uutta?”

 1. Taisto Pulkkinen

  Terveellisen ruuan teko ja nauttiminen on pitkäjänteistä työtä, koska ateriakokonaisuuksia täytyy ajatella. Usein ruoka joudutaan tekemään ostamalla oikeat raaka-aineet ja valmistamalla niistä. Valmisruuissa on liikaa rasvaa ja sokeria sekä kaloreita, mutta tarpeellist hivenaineet yms. vähissä....

 2. Katri Puheloinen

  Veden juonti on oleellisesti lisääntynyt, juon 1,5 litran ja 2 litran väliltä. Annoskoko on pienentynyt, samoin leivän syöntiä olen vähentänyt, syön 2-3 siivua pv.ssä. Useimmiten olen onnistunut myös syömisen hidastamisessa.

Vastaa