[MuutosKlinikka #21] Onko kaupassa muutos-ystävällisiä jogurtteja ja rahkoja? Entä kauratuotteet? - Muutos.net

[MuutosKlinikka #21] Onko kaupassa muutos-ystävällisiä jogurtteja ja rahkoja? Entä kauratuotteet?

VVV (viisi vastausta viideltä) on nyt MuutosKlinikka. Paneudumme aina yhteen kysymykseen tai aiheeseen pari kertaa viikossa julkaistujen jaksojen myötä.

Haluaisitko oman kysymyksesi käsiteltäväksi? Lähetä ehdotuksesi täältä.

[MuutosKlinikka #21] Onko kaupassa muutos-ystävällisiä jogurtteja ja rahkoja? Entä kauratuotteet?Lähtökohtaisesti kannattaa valita aina maustamaton jogurtti tai rahka, sekä kauratuotteissa kannattaa noudattaa samaa linjaa. Ei ole oikeastaan väliä mitä maustamatonta jogurttia, rahkaa tai kauratuotteita käyttää, koska niihin ei ole lisätty sokeria. Siihen päälle voi sitten laittaa marjoja tai hedelmiä, sekä tarvittaessa pieni loraus hunajaa, jos kaipaa makeutta enemmän.

Markkinoilla on paljon maustettuja jogurtteja ja rahkoja, joihin on lisätty sokeria. Kannattaa siis aina ensimmäiseksi tarkistaa tuoteselostus, löytyykö sieltä listasta sokeria ja kuinka paljon lisättyä sokeria on. Tuotteet, joissa on lisättyä sokeria kannattaa jättää kauppaan tai ainakin syödä harvemmin.

Ainakin Juustoportilla on Hyvin niminen maustettu jogurtti, joka on sokeroimaton, samoin Valiolla. Niissä on käytetty makeuttamiseen hedelmiä ja marjoja. Tämä on esimerkiksi hyvä valinta jos kaipaa maustettua jogurtti.Sitten kauppoihin on tullut uusi tuote ChiaBuddy, joka toimii niille jotka eivät käytä maitotuotteita. Tässä on siis chian siemeniä ja kauramaitoa. Yksi maku on maustamaton ja sitten on marja ja hedelmä maut. Näissä makeuttamiseen on käytetty hedelmää ja marjaa, eikä ole lisättyä sokeria.

Tämä on myös hyvä tuote: https://chiabuddy.fi/

Muuten monet maustetut kaura tai soijajogurtit taitavat sisältää sokeria, ja tästä syystä kannattaa valita maustamaton versio. Mutta tutustu kaupassa vielä tarkemmin tuotteisiin ja katsoa missä on lisättyä sokeria ja missä ei.

1 ajatus aiheesta “[MuutosKlinikka #21] Onko kaupassa muutos-ystävällisiä jogurtteja ja rahkoja? Entä kauratuotteet?”

 1. Helinä Hukkataival

  Maustamaton kaura/soija ym jugurtti
  ei välttämättä ole sokeriton.
  Kaikissa kaurajugurteissa ja
  -maidoissa, jopa jossakin luomukauramaidossa on rypsi- tai rapsiöljyä.
  Jos sitä ei voi tai halua käyttää, saa olla tarkkana.
  Nykyisin sentään löytyy maustamatonta kookosjugurttia. En ole huomannut niihin lisättävän öljyä. Niissä voi kyllä olla lisättyä sokeria.
  Alprolle on ilmestynyt uusi kookosjugurtti, Absolutely Coconut, mihin ei ole lisätty sokeria. Stä saa
  350 g purkissa, ettei tarvi ostaa alle desilitran minipakkauksessa. Toinen Alpron kookosjugurtti on sokeroitu.

  Helinä

Vastaa