[MuutosKlinikka #25] Alkoholin edut ja haitat? - Muutos.net

[MuutosKlinikka #25] Alkoholin edut ja haitat?

MuutosKlinikassa paneudumme aina yhteen kysymykseen tai aiheeseen pari kertaa viikossa julkaistujen jaksojen myötä.

Haluaisitko oman kysymyksesi käsiteltäväksi? Lähetä ehdotuksesi täältä.

[𝗠𝘂𝘂𝘁𝗼𝘀𝗞𝗹𝗶𝗻𝗶𝗸𝗸𝗮] Alkoholin edut ja haitat painonpudotuksessa

Alkoholi on kiistelty aihe. Yleisessä tiedossa varmasti monelle on alkoholin haitat, mutta toisaalta myös kohtuullisella alkoholin kulutuksella uskotaan parantavan terveyttä ja suojeleva tietyiltä sairauksilta esimerkiksi sydän- ja verisuonisairauksilta. Vaikkapa punaviinin terveellisyysväittämä liitetään usein resveratroli-nimiseen antioksidanttiin, jota on punaisten rypäleiden kuoressa. Sen terveysvaikutusta ei kuitenkaan ole yksiselitteisestä tutkimustuolosta, ja lisäksi viiniä voisi joutua nauttimaan todella runsaasti, jotta saisi nämä terveyshyödyt

Alkoholissa on paljon energiaa ja monet juomat voivat sisältää paljon sokeria, mutta näiden lisäksi alkoholi vaikuttaa unenlaatuun heikentävästi, se lisää usein syömistä, nestevajausta ja erityisesti naisilla se vaikuttaa hormoneihin (estorogeenintuotantuo lisääntyy).

Kun alkoholia on veressä, maksa keskittyy vain alkoholin polttamiseen joten sokeri- ja rasvanaineenvaihdunta ei toimi normaalisti. Usein seuraavana päivänä on väsyneempi, eikä välttämättä jaksa sitten liikkua jne. Eli Alkoholin vaikutukset painoon ovat siis suoria ja välillisiä.

Jokainen itse päättää juoko vai eikö, mutta kyllä tasapainoiseen ja terveelliseen ruokavalioon myös mahtuu muutama lasi viiniä tai jotain muuta alkoholia silloin tällöin.

𝗢𝘁𝗮 𝗼𝘀𝗮𝗮 𝗸𝗲𝘀𝗸𝘂𝘀𝘁𝗲𝗹𝘂𝘂𝗻:
Mitä ajatuksia sinulla nousee esiin aiheeseen liittyen?

1 ajatus aiheesta “[MuutosKlinikka #25] Alkoholin edut ja haitat?”

  1. Aino Hiltunen

    Tosi tärkeä muistuttaa tästäkin aiheesta, olen joutunut joskus aikoinaan läheltä seuraamaan alkoholistia, tiedän miten kova oli selvitä eikä itse ilman hoitoa selvinnytään mutta hoito toi avun, joten itse ole kyllä tarkka sen suhteen otan pari lasia viiniä ehkä pari kertaa kuukaudessa.

Vastaa