[MuutosKlinikka #32] Einekset - hyvä, paha, ok? - Muutos.net

[MuutosKlinikka #32] Einekset - hyvä, paha, ok?

MuutosKlinikassa paneudumme aina yhteen kysymykseen tai aiheeseen pari kertaa viikossa julkaistujen jaksojen myötä.

Haluaisitko oman kysymyksesi käsiteltäväksi? Lähetä ehdotuksesi täältä.

En jaksa aina kokata itselleni, niin haluaisin tietää onko kaikki einekset huonoja? Valmiit ruoat ovat käteviä, mutta uskaltaako niitä syödä vai pilaanko niillä koko tämän homman?

Nykyään valmisruokien valikoima on laaja ja niiden käyttö tuo vaihtoehtoja kiireessä tai silloin kuin ei millään jaksaisi laittaa ruokaa. Ei kaikki valmisruoat ole automaattisesti huono valinta. Valmisruokia voi myös helposti täydentää kasviksilla tai runsaalla salaatilla. Tai vastaavasti jos valmisruoassa on vähän proteiinia, niin ateriaa voi täydentää esimerkiksi raejuustolla, kananmunalla jne.

Kun valitsee valmisruokaa, niin ainesluettelo kannattaa aina tarkistaa. Mitä lähempänä se on itse tehdyn raaka-aineita, sen parempi ja usein myös luettelo on tällöin lyhyempi.Esimerkiksi keitot ja laatikot ovat usein hyviä vaihtoehtoja ja niitä on helppo täydentää runsaalla kasvisten määrällä tai lisäproteiinilla.

𝗢𝘁𝗮 𝗼𝘀𝗮𝗮 𝗸𝗲𝘀𝗸𝘂𝘀𝘁𝗲𝗹𝘂𝘂𝗻:
Mitä ajatuksia sinulla on aiheeseen liittyen?

2 ajatusta aiheesta “[MuutosKlinikka #32] Einekset - hyvä, paha, ok?”

  1. Marita Leskinen

    Einekset, jos kolme Eetä, en käytä, mutta voihan niitä silloin tällöin käyttää ilman oman tunnon tuskia, jos siltä tuntuu. Sitä joskus ihmettelen, miksi ruuanlaitto vie niin paljon aikaa. Eihän se välttämättä vie. Eilen hain metsästä ämpärillisen tatteja ja ah, koivunkantosieniä, hyvä liikuntatunti. Koivunkantosienten lakit pannulle, sipulia ja voissa paistaen tietenkin, hiven suolaa ja valkopippuria. Siitä ruisleivän päälle..tai nopsasti parin munan munakas sienten päälle..paistuu pari minuuttia ja sillä välin ehtii rapsia lautaselle jääsalattia ja rukolaa, tomaattia, kurkkua, persiljaa..Ruoka kahdelle 10 minuuttia max. (Jonkun tiedon mukaan kuivatussa herkkutatissa on enemmän proteiinia kuin lihassa? Onko?)

Vastaa