MuutosKlinikka #5: Onko tumma suklaa hyvä asia, jossa on vain muutama ainesosa ja vähintään 70 % ? - Muutos.net

MuutosKlinikka #5: Onko tumma suklaa hyvä asia, jossa on vain muutama ainesosa ja vähintään 70 % ?

VVV (viisi vastausta viideltä) on nyt MuutosKlinikka. Paneudumme aina yhteen kysymykseen tai aiheeseen pari kertaa viikossa julkaistujen jaksojen myötä.

Haluaisitko oman kysymyksesi käsiteltäväksi? Lähetä ehdotuksesi täältä.

MuutosKlinikka #5: Onko tumma suklaa hyvä asia, jossa on vain muutama ainesosa ja vähintään 70 % ?

Onko tumma suklaa hyvä asia, jossa on vain muutama ainesosa ja vähintään 70 % ?

Lyhyt vastaus on kyllä. Tumma suklaa on oikein hyvä valinta ja varsinkin jos haluaa vaihtaa herkut ns. parempiin herkkuihin, niin silloin ehdottomasti kannattaa syödä tummaa suklaata (kaupoista löytyy paljon laadukkaita vaihtoehtoja ja myös erilaisia raakasuklaita jne).

Suklaan terveyshyödyt on liitetty tummaan suklaaseen ja se on saanut terveellisen herkun maineen. Se sisältää runsaasti mielialaan vaikuttavia aineita ja lisäksi flavonoideja, jotka usein liitetään esimerkiksi verisuonten ja sydänterveyteen.

Mitä korkeampi on suklaan kaakaopitoisuus, sitä enemmän terveyshyötyjä siitä saa kehonsa käyttöön -> terveyshyötyjen saamiseksi pitää valita tumma suklaa, joka sisältää vähintää 70 prosenttia kaakaota.

Toki tumma suklaakin sisältää paljon kaloreita, joten kannattaa muistaa kohtuus. Pari palaa päivässä ei varmastikaan pilaa kenenkään laihtumista tai häiritse painonhallintaa.

Mikä on sinun suhteesi suklaaseen? Maistuuko tumma tai raakasuklaa, mikä on suosikkisi?

Ota osaa keskusteluun 🙂

3 ajatusta aiheesta “MuutosKlinikka #5: Onko tumma suklaa hyvä asia, jossa on vain muutama ainesosa ja vähintään 70 % ?”

  1. Olen jo vuosien ajan syönyt makean himon yllättäessä tummaa suklaata, joka on vähintään 70%. Sitä ei tarvitse ottaa kun pari palaa ja enempää ei tee mieli. Nykyisin en voi tavallista maitosuklaata ee syödä, kun se maistuu niin makealta, että tulee ihan öllö olo jos parikin palaa ottaa. Tekee ihan huonon olon.

  2. Suklaa on varmaan se synneistäni suurin. Tumma suklaa on tullut tutuksi karpatessa. Se tyydyttää suurimman suklaan himon ja toimii pieninä annoksina. Nykyisin on paljon erilaisia terveellisiä (vähintään 70 % kaakaota) vaihtoehtoja.

  3. Kirsi Laukkanen

    Kerroinkin jo facebook-ryhmässä, että sulatin tummaa suklaata ja kuorrutin sillä manteleita. Tuli hyvä herkku. Muutaman kun tipauttaa vaikka myslin sekaan tai ottaa iltapäivä kahvin kanssa pullan sijaan. Kun mantelit pyörittelee siellä suklaassa ja sitten nostaa ne leivinpaperille jähmettymään, niin se suklaan määrä on aika pieni, mutta maistuu mukavasti. Helppo huijata aivoja luulemaan, että sai isonkin määrän herkkua 😀

Vastaa