MuutosKlinikka #6: Mistä löytyy ruokasuunnitelma? - Muutos.net

MuutosKlinikka #6: Mistä löytyy ruokasuunnitelma?

VVV (viisi vastausta viideltä) on nyt MuutosKlinikka. Paneudumme aina yhteen kysymykseen tai aiheeseen pari kertaa viikossa julkaistujen jaksojen myötä.

Haluaisitko oman kysymyksesi käsiteltäväksi? Lähetä ehdotuksesi täältä.

MuutosKlinikka #6: Mistä löytyy ruokasuunnitelma?

Mistä löytyy ruokasuunnitelma? Eikö se olisi helpompi tapa ja se kuuluu moniin ohjelmiin.

(kannattaa ehdottomasti katsoa videolta tekstiä huomattavasti laajempi vastaus)

Valmennukseen ei kuulu valmista ruokasuunnitelmaa, vaikka luonnollisesti tarjoamme inspiraatiota ruoanlaittoon sekä käymme läpi kaiken olennaisen ruokavalioon ja syömiseen liittyen.

Sisäistäminen vs. taktiikat

Hyvinvoinnissa taktiikoilla (yksittäiset teot / yhteen osa-alueeseen keskittyminen) voi saada tuloksia (yleensä väliaikaisesti), mutta tarvitsee ymmärtää kokonaisuus ja miten mikäkin liittyy toisiinsa. Taktiikoiden kautta voi myös oppia, mutta se on hankalampi tie, joka etenee usein kantapään kautta.

Esimerkki: autolla ajo, vaikuttaa mahdottomalta jos ei ymmärrä mitä kaikki auton ohjaamiseen tarvittavat tekevät. Kun ymmärrät mihin autolla ajaminen perustuu, pystyt tekemään sitä automaatiolla ilman, että tarvitsee miettiä erikseen jokaista ohjaamiseen liittyvää asiaa. Sama pätee hyvinvointiin. Vähitellen teemme automaattisesti ne niitä tekoja ja valintoja, joiden lopputulemaa hyvinvointi ja tavoitteidemme saavuttaminen on.

Myötätunto itseä kohtaan auttaa sisäistämisessä

Monesti ollaan todella kriittisiä itseä kohtaan.Kuitenkin hyvinvointi (ihmisen mieli & keho) on niin laaja ja moniulotteinen aihe, että täydellisyyden saavuttamisessa emme onnistu. Useimmiten toimimme sillä vähimmäistasolla, jota olemme valmiit sietämään. Oma tekemisen taso kasvaa kuitenkin vähitellen ja sen vuoksi armollisuus palkitsee. Tähdätään täydellisyyden sijaan erinomaisuuteen.

On hyvä olla kiitollinen siitä kun menee hyvin ja armollisia kun on haastavampaa. Tämä auttaa meitä jatkamaan pienin askelin kohti parempia valintoja ja säännöllisempiä tekoja.

Mitä ajatuksia herää?

Ota osaa keskusteluun 

2 ajatusta aiheesta “MuutosKlinikka #6: Mistä löytyy ruokasuunnitelma?”

Vastaa