MuutosKlinikka #9: Kuinka paljon kahvia päivässä on sopiva määrä juoda ja mikä sen merkitys tässä painonpudotuksessa? - Muutos.net

MuutosKlinikka #9: Kuinka paljon kahvia päivässä on sopiva määrä juoda ja mikä sen merkitys tässä painonpudotuksessa?

VVV (viisi vastausta viideltä) on nyt MuutosKlinikka. Paneudumme aina yhteen kysymykseen tai aiheeseen pari kertaa viikossa julkaistujen jaksojen myötä.

Haluaisitko oman kysymyksesi käsiteltäväksi? Lähetä ehdotuksesi täältä.

Kuinka paljon kahvia päivässä on sopiva määrä juoda ja mikä sen merkitys tässä painonpudotuksessa?

Yleensä sanotaan, että kofeiinia ei tulisi nauttia yli 400 mg/vuorokaudessa. Tämän määrän saa noin neljästä reilu parin desilitran kupillisesta kahvia (yleensä 2 dl kahvia on kofeiinia noin 90-160 mg). Toki tähän sopivaan määrään vaikuttaa myös kofeiinin sietokyky, eli onko kovin herkkä kofeiinille vai ei. Tämä on hyvin yksilöllistä, ja toisille jo pienikin määrä kofeiinia voi aiheuttaa erilaisia oireita kuten esimerkiksi levottomuutta, vatsaoireita, närästystä jne.

Jos esimerkiksi nukkumisen kanssa on ongelmia, niin sitten ei kannata juoda kahvia ainakaan kovinkaan myöhään. Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että kupillinen kahvia voi tehostaa aineenvaihduntaa seuraavien 2,5 tunnin aikana -> kahvi sisältää kahta aineenvaihdunnan kannalta erinomaista ainesosaa; kofeiinia ja antioksidanttista klorogeenihappoa, jotka saattavat kiihdyttää aineenvaihduntaa.

Hyötyjen saamiseksi oleelliseksi nousee kahvin nauttimisen ajankohta. Sanotaan, että paras tapa on nauttia pieniä kuppeja pitkin päivää, jotta aineenvaihdunta pysyisi käynnissä koko päivän.

Mitä ajatuksia herää?

Ota osaa keskusteluun 

3 ajatusta aiheesta “MuutosKlinikka #9: Kuinka paljon kahvia päivässä on sopiva määrä juoda ja mikä sen merkitys tässä painonpudotuksessa?”

Vastaa