[MuutosKlinikka #51] Miten saada liikunta osaksi elämää? - Muutos.net

[MuutosKlinikka #51] Miten saada liikunta osaksi elämää?

MuutosKlinikassa paneudumme aina yhteen kysymykseen tai aiheeseen pari kertaa viikossa julkaistujen jaksojen myötä.

Haluaisitko oman kysymyksesi käsiteltäväksi? Lähetä ehdotuksesi täältä.

  1. Liikunta on mielelleni iso haaste - jopa niin iso, että joskus olen kävelylenkillä itkenyt. Aloittaminen sekä ylipäätään että jokaisella kerralla erikseen on todella vaikeaa. etten vielä koskaan ole kokenut liikunnan tuovan euforista tunnetta, josta monet puhuvat - toki tyytyväisyyttä, kun olen saanut liikutuksi. (Jossain elämänvaiheessa liikunta kuului rutiineihini.) Mitään suurta fyysistä estettä ei nyt ole, paitsi nykyinen "rapakunto". Miten ihmeessä saan "peikon" pienemmäksi?
  • Kuten mainitsitkin, syitä voi olla useita mitkä vaikuttavat tilanteeseen. Evoluution näkökulmasta kehomme ei ole kehittynyt toimimaan optimaalisesti ilman elinikäistä fyysistä aktiivisuutta, mutta mielemme ei ole kehittynyt saamaan meitä liikkeelle, ellei se ole välttämätöntä, nautinnollista tai muuten palkitsevaa.
  • Yleensä parasta, jos aloittaa itselle mieleisimmästä lajista / tavasta. Aloittaa kevyesti ja ensin rakentaa rutiinia, vasta sen jälkeen nostaa intensiivisyyttä.
  • On tärkeä löytää itselle mieleistä tekemistä. Avain on pyrkiä tekemään liikunnasta hauskaa, sosiaalista (esim. ystävän kanssa, ryhmässä), mielihyvää tuottavaa ja jotain, johon sitoudumme mielellämme.

MuutosTreeni-valmennus sopii myös tähän. Siinä käydään läpi monella tasolla liikuntaa, sen aloittamista ja mennään myös syvällisemmälle tasolle lihaskuntoharjoitteluun. Sopii aloittelijasta edistyneempään. Sisältää myös kokonaisvaltaisen paketin kotitreenaamiseen. Lisätietoa täältä.

𝗢𝘁𝗮 𝗼𝘀𝗮𝗮 𝗸𝗲𝘀𝗸𝘂𝘀𝘁𝗲𝗹𝘂𝘂𝗻:
Mitä ajatuksia herää?

Vastaa